Scott Williams en Ross Smith bemachtigen plek bij laatste zestien op European Darts Grand Prix

Scott Williams en Ross Smith zijn de eerste twee spelers die zich hebben geplaatst voor de derde ronde op de European Darts Grand Prix. Zij keren zondagmiddag terug op het podium voor de finaledag van het Euro Tour-toernooi in Sindelfingen.

Williams wist in de openingswedstrijd te winnen van Krzysztof Ratajski. Via een 14-darter kwam 'Shaggy' op een 2-0 voorsprong en even later werd het 3-1 via een 86 finish. Met een 15-darter en een 60 finish kwam Ratajski daarna echter terug tot 3-3. De daaropvolgende legs gingen met de darts mee, tot Ratajski in de tiende leg twee pijlen op de dubbels miste. Williams pakte dit cadeautje uit met een 14-darter voor de zege.

Smith boekte een overwinning op landgenoot Luke Woodhouse. Na een 0-1 achterstand wist hij dankzij twee 13-darters en een 10-darter op een 4-1 voorsprong te komen. Woodhouse maakte 4-2, alvorens Smith daarna de partij besliste met een 58 finish en een 13-darter.